Profile Dynamics

Mensen en organisaties in beweging brengen.

Als mensen kunnen doen waar zij goed in zijn, een taak hebben die past bij hun drijfveren, zijn ze niet alleen heel gemotiveerd maar presteren ze ook veel beter. Dat is de basis van het gedachtegoed van Profile Dynamics®.

Want als je iets leuk vindt, ben je er vaak ook goed in. En dat is niet alleen leuk voor de werknemer zelf, maar ook voor het team en de organisatie waarin hij/zij werkt.

“Geef mij de werknemer die bij deze functie past, en ik kan met mijn organisatie weer vooruit’’.

“Geef mij de baan die bij mij past en ik hoef nooit meer te werken”.

Een persoonlijke drijfverenanalyse maakt duidelijk waar ieders kracht ligt en welk type functie en omgeving het best bij iemand past. Zo weten u en uw medewerkers in welke richting zij zich het best kunnen ontwikkelen.

Profile Dynamics wordt niet alleen gebruikt om persoonlijke drijfveren te ontdekken maar ook om teams en organisaties te analyseren. Door uw team grondig te analyseren komt u meer te weten over de drijfveren en krijgt u praktische handvatten om het functioneren van uw organisatie te verbeteren. Bovendien kunnen wij de dynamiek in uw team op duidelijke en aantrekkelijke wijze in kaart brengen. Zo wordt de uitslag van de kleurentest tastbaar en kunt u er gelijk mee aan de slag.

Profile Dynamics® helpt u grip te krijgen op uw organisatie en deze op een verantwoorde wijze te laten groeien, waarbij de medewerkers meegroeien.

“Ik weet niet wat ik studeren /worden wil!”

Een geschikte opleiding of beroepskeuze is voor jonge mensen lastig o te kiezen. 40% van de studenten valt in het eerste jaar uit en minder dan de helft haalt een einddiploma in de gekozen studierichting.

Wij geven jongeren meer inzicht in wat hem motiveert en bij ze past. Beter voor de student, geen verspilling van tijd of geld, en beter voor de instelling die minder hoeven te investeren in uitvallers.

Wie past het best bij deze functie?

Met Function Profiler ® stelt u een realistisch profiel op van de kandidaat die het best bij uw vacature past. In vier stappen selecteert u de kandidaten die het best passen bij uw functie en/of set van competenties. Vervolgens wordt objectief vastgesteld wie de meest geschikte kandidaten zijn. Zo vind u de juiste man/vrouw voor uw vacature en vermijdt u de bekende valkuilen.

Een snelle check of de kandidaat op de functie past.

Wilt u snel zien of zijn of haar motivatie bij de functie past, dan kunt u Job Profiler® inzetten. Dit is een heel eenvoudig: uw kandidaat vult online een korte vragenlijst in, waarin gevraagd wordt naar zijn of haar voorkeuren voor een aantal gedragingen en activiteiten. U krijgt een kort verslag van de voorkeuren en sterkte-zwakte analyse van de kandidaat. Bij o.a. een werving en selectie procedure kunt u snel zien wie op basis van zijn/haar motivatie het meest geschikt is voor de functie.

 Verder producten zijn:

  • Individuele analyse
  • Team analyse
  • Organisatie analyse
  • Studenten en scholieren
  • Werving en selectie
  • Function Profiler
  • Job Profiler